Общински съветници на Възраждане“ са получили сигнали за порочна практика, останала

...
Общински съветници на Възраждане“ са получили сигнали за порочна практика, останала
Коментари Харесай

ПП „Възраждане“ алармира за порочна практика при ВиК-услугите в Бургас

Общински съветници на „ Възраждане “ са получили сигнали за порочна процедура , останала от остарялото управление на ВиК-Бургас . Те са срещнали с тях новия изпълнителен шеф Цветан Мирчев , който се е заел да ги ревизира и да приключи дейностите, в случай че такива са били подхванати.

Първите сигнали за тази неправда, обвързвана с създаване на шахта за общ водомер , са подадени във „ Възраждане “ още през 2020 година Тогава десетки хора бяха заплашвани, че ще останат без вода , а на някои тя беше спряна в продължение на седмици. Всичко това произтичаше от решение на тогавашния шеф на ВиК- Бургас и неговото пояснение на разпоредба номер 4 на Министерство на регионалното развитие от 2004 година Тогава сдружението се опита да вмени свои отговорности на жителите , които да изградят за лична сметка въпросната шахта и да се сложи общ водомер, като сумата за това възлизаше на над 2000 лв. . Друг проблем бе, че от сдружението упорстваха това да се случва отвън границите на частния парцел и върху общинска земя. След намесата на „ Възраждане “ тази порочна процедура бе прекратена. Притеснителното е, че жители още веднъж алармират за сходни дейности, съответно – от село Горица .

Във връзка с този сигнал, общински съветници от „ Възраждане “ се срещнаха с новия шеф на ВиК-Бургас , като на самата среща получиха увещание, че от сдружението ще ревизират дали сходни дейности не престават и се ангажираха, че няма да позволен тази процедура да продължава.

На конференция през днешния ден, с присъединяване на народния представител Борис Аладжов и общинските съветници Виктория Върбанова и Мариян Иванов, бяха разяснени и детайлности .

„ Призоваваме жителите, в случай че по някакъв метод са получили наставление за прекъсване на водоподаването, тъй като би трябвало да изградят обща шахта с общ водомер да ни алармират “, приканиха общинските съветници.

Когато това е отвън границите на парцела , това е обвързване на ВиК ; в случай че е в неговите граници , това обвързване на притежателите , разясниха съветниците. Ако общият водомер се намира в рамките на парцела, само че попада в частен терен (при изискванията на етажна собственост), е нужно решение от заседание на етажната благосъстоятелност, с цел да се обезпечи достъп до него, споделиха още от „ Възраждане “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР